Кримський «суд» залишив у СІЗО кримськотатарських активістів з Джанкоя

Кримський «суд» залишив у СІЗО кримськотатарських активістів з Джанкоя

Укрінформ
Так званий «верховний суд» Криму залишив у СІЗО до 10 квітня незаконно ув’язнених кримськотатарських активістів із Джанкоя, яких звинувачують у причетності до діяльності «Хізб ут-Тахрір», Едема Бекірова, Енвер Кроша, Вілена Темерьянова і Рината Алієва. 

Про це у Телеграмі повідомило представництво Президента в АРК, передає Укрінформ. 

«Як повідомив один з адвокатів, окупаційний суд залишив у силі продовження обмежувального заходу для незаконно ув’язнених — Едем Бекіров, Енвер Крош, Вілен Темерьянов і Ринат Алієв залишатимуться в СІЗО до 10 квітня поточного року», - розповіли у відомстві. 

Таким чином, додали у представництві,  так званий “верховний суд” Криму не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів Ісляма Веліляєва, Марлена Халікова, Софіє Шабанової та Еміля Курбедінова.

Читайте також: Кримського політв'язня Османова у російській колонії вербують на війну проти України

Як зазначається, кримськотатарські активісти на засіданні “суду” були присутні у форматі відеоконференції із Сімферопольського СІЗО.

У зв'язку з цим у представництві Президента в АРК звернули увагу правоохоронних органів та Прокуратури АР Крим і м. Севастополь на грубе позбавлення особистої свободи та кримінальне переслідування громадян України, представників корінного кримськотатарського народу. 

«Лише деокупація Кримського півострова поставить крапку в репресіях рф проти наших громадян», - додали у відомстві. 

Читайте також: Кримського татарина Абдурахманова готують до етапування в рф, він просить про обмін

Як повідомлялося, 1 серпня минулого року в Джанкої і Джанкойському районі відбулися масові обшуки у кримськотатарських активістів. Адвокати не були допущені на слідчі дії. Силовики рф затримали шістьох осіб: Вілена Темер'янова, Енвера Кроша, Сеітяя Аббозова, Мурата Мустафаєва, Едема Бекірова і Ріната Алієва. Їх обвинуватили в участі у забороненій в рф організації «Хізб ут-Тахрір». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-