Бен Годжес упевнений, що Україна звільнить Крим до кінця літа

Бен Годжес упевнений, що Україна звільнить Крим до кінця літа

Укрінформ
Звільнення Криму для України є одним з основних компонентів її майбутньої безпеки, і це станеться не пізніше кінця серпня наступного року, оскільки рф уже зараз суттєво втрачає логістичні можливості.

Таке переконання висловив у четвер екскомандувач Сухопутних сил США в Європі генерал у відставці Бен Годжес, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Причина, чому я впевнений, що Україна звільнить Крим до кінця серпня, полягає в матеріально-технічному забезпеченні»,- зауважив колишній американський командувач.

Він пояснив, що в Крим з росії йде всього два сухопутних шляхи. Один – по Керченському мосту, який уже має пошкодження та може зазнати нових ударів найближчим часом. Другий, так званий сухопутний міст, пролягає по суходолу з ростова через Маріуполь, Мелітополь і далі в Крим. Українці вже можуть цілити по Мелітополю з HIMARS, - нагадав він.

«Отже, обидва сухопутні шляхи, потрібні для постачань у Крим, уже порушені, і я думаю, що впродовж наступних двох місяців вони зазнаватимуть все більших й більших проблем», - зазначив генерал.

Водночас Годжес підкреслив, що позбавити росіян можливості використовувати Кримський півострів як плацдарм, можна вже зараз. Для цього США й Захід повинні почати поставки далекобійних ракет.

«Від Одеси до Севастополя – рівно 300 кілометрів. Отже, якби Україна мала ATACMS прямо зараз, вони вже могли б зробити Крим непридатним для російських сил, для російського флоту в Севастополі, для російських авіабаз», - зауважив генерал.

Він зазначив, що адміністрація США, яка поки не надала Україна ATACMS, надто перестраховується. За його словами, це «самостримування» виникло ще від моменту, коли почалися дискусії, чи давати Україні протитанкові системи Javelin. Потім те саме відбулося зі Stinger, а зараз США надають Україні системи Patriot. У той час, як росія жодного разу не вдалася до ескалації, оскільки їм немає чим відповідати.

Читайте також: Генерал Годжес сумнівається у спроможності росії здійснити ще один потужний наступ

«Подивіться на реакцію росіян, коли українці запустили свої морські безпілотники. Що там сталося? Вони передислокували свій підводний флот», - нагадав Годжес.

Що ж тоді, за його словами, сталося б, якби українці регулярно застосовували ATACMS або аналогічну високоточну зброю великої дальності по важливих військових об’єктах у Криму.

Як повідомлялося, росія продовжує використовувати окупований Кримський півострів України як плацдарм для розміщення, розгортання й тренування наземних, повітряних та військово-морських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-