За оновлену резолюцію Генасамблеї ООН щодо Криму віддали найбільше голосів з 2016 року – МЗС

За оновлену резолюцію Генасамблеї ООН щодо Криму віддали найбільше голосів з 2016 року – МЗС

Укрінформ
Кількість голосів на підтримку оновленої резолюції Генеральної асамблеї ООН про порушення прав людини в Криму є найвищою з 2016 року.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ з приводу ухваленої 15 грудня резолюції, передає Укрінформ.

"Сьомий рік поспіль держави-члени ООН більшістю голосів підтримали суверенітет та територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів. Кількість голосів на підтримку цьогорічного документа є найвищою з 2016 року, з часу, коли Україна вперше винесла на розгляд Генеральної Асамблеї резолюцію про ситуацію з правами людини в тимчасово окупованому Криму", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС звернули увагу на те, що резолюція містить оновлені факти про грубі порушення прав людини в Криму з боку окупаційної влади РФ, зокрема у контексті повномасштабної російської агресії.

"Цьогорічний документ містить також нові субстантивні положення, які відповідають поточній ситуації в нашій державі та отримали високу підтримку держав-членів ООН, у тому числі щодо розширення застосування резолюції на всі тимчасово окуповані території. У цьому зв’язку, Генеральна Асамблея ООН вимагає від російської федерації негайно припинити агресію проти України та вивести всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - акцентували українські дипломати.

Укотре країни-члени ООН доручили генеральному секретарю ООН вжити всіх необхідних кроків задля забезпечення міжнародним правозахисним моніторинговим механізмам доступу до тимчасово окупованих територій України, у тому числі до АР Крим, та під час 78-й сесії Генеральної Асамблеї ООН представити звіт про виконання резолюції.

"Особливо ми вітаємо рішення Генеральної Асамблеї включити до її порядку денного пункту «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України» до повного відновлення територіальної цілісності України", - зазначили в МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН 15 грудня ухвалила резолюцію «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна» з урахуванням умов, що склалися з початком широкомасштабного російського вторгнення.

«За» документ проголосували 82 країни, «проти» -14, «утрималися» - 80. Проти голосували Білорусь, Китай, Куба, Північна Корея, Еритрея, Ефіопія, Іран, Казахстан, Малі, Нікарагуа, росія, Судан, Сирія, Зімбабве.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-