Так званому депутату «держради» Криму оголосили підозру

Так званому депутату «держради» Криму оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру так званому депутату «державної ради Республіки Крим» від партії «єдина росія», очільнику створеного загарбниками «комітету держради РК з народної дипломатії та міжнаціональних відносин».

Як передає Укрінформ, про це прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомляє в Телеграмі.

Дії підозрюваного кваліфіковані за трьома статтями Кримінального кодексу України: публічні заклики до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109), виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2) та колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1).

За даними слідства, будувати свою кар’єру в окупаційних органах влади зловмисник розпочав у 2014 році, зокрема був регіональним депутатом до «державної ради РК» від «єдиної росії», працював у «комітеті державної ради РК з народної дипломатії та міжнаціональних відносин», де з 2018 донині обіймає посаду голови.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення російської федерації фігурант здійснював інформаційну діяльність проти України як представник загарбницької влади. Неодноразово у засобах масової інформації він закликав населення підтримувати збройну агресію рф і виправдовував злочини загарбників.

У ролі запрошеного гостя на різних пропагандистських телеканалах зловмисник закликав до насильницького повалення влади в Україні, також переконував у легітимності окупації частини українських територій, транслюючи тези про «асвабадітєлєй рф» від «фашистской ідеалогіі».

Підозрюваний намагався створити позитивний образ загарбників і возвеличував ідеї «руського міра».

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила підозру очільнику «міністерства охорони здоров'я» Республіки Крим, який змінив медичну систему півострова під військові потреби російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-