СБУ оголосила підозру «міністру охорони здоров'я» в окупованому Криму

СБУ оголосила підозру «міністру охорони здоров'я» в окупованому Криму

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру очільнику «міністерства охорони здоров'я» Криму, який змінив медичну систему півострова під військові потреби російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ у Телеграмі.

Встановлено, що «посадовець» організував постачання лікарських засобів, обладнання і автомобілів з медзакладів півострова на потреби російських військових, які атакували південь України.

Крім того, за його вказівкою місцеві лікарні було переобладнано під військові шпиталі для прийому загарбників.

За даними слідства, колаборантом є колишній головний санітарний лікар міст Феодосія і Судак, який після захоплення регіону добровільно приєднався до лав окупаційної адміністрації.

Читайте також: У Криму внаслідок ДТП розбився колишній депутат-зрадник – ЗМІ

“Там він отримав паспорт рф та вступив до кремлівської партії «единая россия», у складі якої був «депутатом Судакского горсовета». У жовтні минулого року представники кремля призначили його «первым заместителем министра здравоохранения» в Криму, а 22 липня цього року він очолив це «міністерство»”, - йдеться в повідомленні.

До його основних завдань входило «переформатування» системи охорони здоров’я півострова для потреб повномасштабної агресії рф проти України, додали в СБУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили “міністру” про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-