Захоплення росією майна Червоного Хреста у Криму: Лубінець провів зустріч із делегацією місії

Захоплення росією майна Червоного Хреста у Криму: Лубінець провів зустріч із делегацією місії

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець провів зустріч з делегацією Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений написав у Телеграмі.

"Під час зустрічі обговорили роль МФЧХ в Україні та пошук шляхів вирішення проблем, обумовлених діями Товариства Червоного Хреста російської федерації щодо захоплення майна Товариства Червоного Хреста України на тимчасово окупованих територіях України та надання допомоги ЧХРФ російським військовослужбовцям та їх родинам", - зазначив Лубінець.

Уповноважений повідомив, що за його зверненням до Прокуратури Криму було внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за фактом захоплення та привласнення представниками рухомого та нерухомого майна ТЧХУ.

"Висловив сподівання, що зі сторони організації буде проведено відповідну роботу щодо об’єктивного з’ясування питання і воно не залишиться без належної реакції Федерації", - наголосив Лубінець.

Читайте також: Червоний Хрест виділяє ₴100 мільйонів на виплати жителям звільненої Херсонщини

Генеральний Секретар висловив готовність до діалогу та відмітив бажання продовжувати надавати підтримку населенню, яке постраждало в результаті військового конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження про незаконне захоплення майна Товариства Червоного Хреста України на півострові.

Фото: Телеграм Дмитра Лубінця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-