В Україні порушили справу через захоплення майна Червоного Хреста у Криму

В Україні порушили справу через захоплення майна Червоного Хреста у Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження про незаконне захоплення майна Товариства Червоного Хреста України на півострові.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

"За моїм зверненням Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення представниками держави окупанта - російської федерації - майна Товариства Червоного Хреста України, що лишилось на півострові (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)", - зазначив Лубінець.

За попередньою інформацією Товариства, на території Криму воно мало у власності 10 приміщень, загальною площею 641 квадратний метрів, а також 6 автомобілів та оргтехніку для роботи персоналу. Після захоплення, вказане майно було привласнене та наразі незаконно використовується російським Червоним Хрестом.

Читайте також: Червоний Хрест виділяє ₴100 мільйонів на виплати жителям звільненої Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, раніше Лубінець заявив, що російський Червоний Хрест вкрав майно в українського представництва, серед якого - 10 приміщень в окупованому Криму, автомобілі та оргтехніка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-