російський Червоний Хрест вкрав майно в українського – Лубінець

російський Червоний Хрест вкрав майно в українського – Лубінець

Укрінформ
російський Червоний Хрест вкрав майно в українського представництва, серед якого - 10 приміщень в окупованому Криму, автомобілі та оргтехніка

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець написав у Телеграмі.

“російський Червоний Хрест вкрав майно українського Товариства за мовчазної згоди Міжнародної федерації”, - зазначив Лубінець.

За його словами, Українське товариство Червоного Хреста мало у власності на території окупованого Криму 10 приміщень загальною площею 641 квадратний метр, а також 6 автомобілів та оргтехніку для роботи персоналу.

“Все це майно було "окуповане" російським Червоним Хрестом”, - заявив уповноважений.

Лубінець звернувся до Міжнародної федерації із листом, в якому просив пояснити "окупацію" росіянами майна Товариства Червоного Хреста в Україні та передачу його російському на відповідність їх принципів.

“Станом на сьогодні, відповіді я не отримав. Можу зробити висновок, що фінансові внески росії до Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця цінніші за самі цінності організації”, - заявив він.

“Чи вважати ці дії Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця визнанням законності анексії Кримського півострова і чи знають про таку позицію донори та волонтери Міжнародного руху Червоного Хреста з усього світу?” - додав Лубінець.

Читайте також: МКЧХ фактично самоусунувся від виконання свого мандата – Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернеться до Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Міжнародного комітету Червоного Хреста з вимогою виключити російський Червоний Хрест.

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-