У Міноборони прогнозують, що ЗСУ можуть повернутися в Крим до кінця грудня

У Міноборони прогнозують, що ЗСУ можуть повернутися в Крим до кінця грудня

Укрінформ
Українські Сили оборони можуть повернутися в Крим до кінця грудня, а навесні 2023 року війна з росією завершиться.

Як передає Укрінформ, такий прогноз в інтерв’ю Sky News висловив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

«Українські сили можуть повернутися в Крим до кінця грудня, а вся війна з росією завершиться навесні», - сказав Гаврилов.

Він підкреслив, що Україна ніколи не припинить воювати до перемоги, навіть попри загрозу російського ядерного удару, хоча, на його думку, застосування москвою ядерної зброї видається малоймовірним, оскільки такий крок «стане драматичним для всіх».

Читайте також: Завершення війни пов'язане з деокупацією і східних областей, і Криму - Президент

«Для всіх це (тактичний ядерний удар – ред.) буде Бог знає яким сценарієм. Але він не є загрозою, яка зупинить нас від продовження війни», - сказав заступник міністра.

Стосовно перспектив мирних переговорів із кремлем Гаврилов зауважив, що «вони відбудуться лише тоді, коли російські війська залишать кожен дюйм України», включно з Кримським півостровом і частиною територій сходу України, які останні вісім років контролювалися підтримуваними росією сепаратистами.

«В українському суспільстві є рішення йти до кінця і немає значення, який сценарій на столі», - сказав Гаврилов.

«Українці заплатили великою кров’ю за те, чого ми вже досягли, і знають, що будь-яке зволікання чи замороження конфлікту стане лише продовженням цієї війни проти існування України як нації», - зазначив він.

Читайте також: Кримський міст перестане існувати після деокупації півострова – Буданов

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 15 листопада у зверненні до учасників саміту «Групи двадцяти» запропонував План досягнення миру з 10 кроків, серед яких виведення російських військ і припинення бойових дій, створення міжнародних механізмів покарання росії за злочин агресії та відшкодування завданих війною збитків і фіксація закінчення війни підписанням сторонами відповідного документа.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-