росіяни вивезли з Херсонщини до Криму 12 вихованців дитячого інтернату

росіяни вивезли з Херсонщини до Криму 12 вихованців дитячого інтернату

Укрінформ
російські загарбники депортували до тимчасово окупованого Криму із захопленої території Херсонської області 12 вихованців Олешківського інтернату.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

“Окупаційна влада Херсонщини надалі продовжує порушувати Конвенцію ООН про права дитини та Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни. Незаконний директор дитячого закладу вчиняє відкритий геноцид та депортує дітей України до тимчасово окупованої території АР Крим”, - написав Лубінець.

Омбудсмен отримав перевірену інформацію про чергове вивезення вихованців комунального закладу “Олешківський дитячий будинок-інтернат” віком від 9 до 17 років до клінічної психіатричної лікарні у Сімферопольському районі.

Лубінець зауважив, що такі злочинні дії росіяни підтверджують своїми недолугими наказами. Також він оприлюднив фото цього наказу, згідно з яким 12 дітей вивозять до Криму.

Читайте також: У Херсоні загарбники «полюють» на місцевих, які відмовились «евакуйовуватись»

Уповноважений Верховної Ради звернувся до правоохоронних органів щодо фіксації чергового злочину росії.

Також він закликав громадян, яким відомо про російські злочини, звертатися до Офісу Омбудсмена України за номерами телефонів: 0800-50-17-20 (безкоштовно) та 044-299-74-08 або на електронну адресу: hotline@ombudsman.gov.ua.

Читайте також: «Евакуйованих» жителів Херсонщини вивозитимуть на Ямал – Хлань

Як повідомляв Укрінформ, станом на жовтень з початку повномасштабної війни вважаються депортованими до рф 8 тис. 732 українські дитини, ще 238 – зниклими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-