Стефанчук анонсував документ щодо реінтеграції деокупованих територій

Стефанчук анонсував документ щодо реінтеграції деокупованих територій

Кримська платформа
Укрінформ
Незабаром очікується поява документу щодо реінтеграції деокупованих територій України, зокрема Автономної Республіки Крим.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спікер українського парламенту зауважив, що діяльність української влади спрямована на звільнення всіх окупованих російською федерацією українських територій. При цьому, за його словами, команда Президента Володимира Зеленського, всі органи державної влади, у тому числі Верховна Рада, напрацьовують кроки, які дозволять безпечно реінтегрувати деокуповані території, притягнути до відповідальності тих, хто вчинив там злочини, захистити право власності, здійснити гуманітарну політику, відновити роботу вільних ЗМІ, відбудувати освітню систему, демілітаризувати Автономну Республіку Крим, вирішити питання громадянства, а також економічного розвитку Криму як привабливого об’єкту внутрішніх і зовнішніх інвестицій.

Читайте також: Стефанчук закликає світові парламенти створити групи підтримки Кримської платформи

«Наразі формується візія щодо кроків у цих сферах і вже найближчим часом очікується поява нового комплексного документу», – поінформував Стефанчук.

Він висловив віру в те, що у найближчому майбутньому за сприяння міжнародних партнерів буде здійснено українську мрію – здобуто перемогу та мир. Крім того, спікер сподівається, що одна з наступних зустрічей у межах міжнародної Кримської платформи відбудеться у вільній Україні – у звільненому Криму. «Кримська платформа, як на мене, має відбуватися в Криму», – наголосив спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук назвав головну ціль Кримської платформи

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-