Стефанчук закликає світові парламенти створити групи підтримки Кримської платформи

Стефанчук закликає світові парламенти створити групи підтримки Кримської платформи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликає світову спільноту створити у своїх парламентах групи підтримки міжнародної Кримської платформи.

Відповідний заклик він висловив під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кримська платформа стала не просто майданчиком для обговорення питань деокупації, а важливим міжнародним інструментом напрацювання рішень та практичних кроків щодо відновлення українського суверенітету над Кримом. За рік, що минув, завдяки міжнародній Кримській платформі питання деокупації Криму закріпилося і посилилося у міжнародній дискусії», – зазначив спікер українського парламенту.

Читайте також: Україна дуже потребує підтримки міжнародних партнерів – Стефанчук

Він окремо відзначив рішення Парламентської асамблеї НАТО, а також парламентів Литви і Латвії щодо створення в їх складі груп підтримки міжнародної Кримської платформи. «Я закликаю вас і ваші парламенти приєднатися до цих ініціатив, створивши такі об’єднання у своїх найвищих законодавчих органах», – додав Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-