Стефанчук назвав головну ціль Кримської платформи

Стефанчук назвав головну ціль Кримської платформи

Укрінформ
Головною ціллю міжнародної Кримської платформи є деокупація Автономної Республіки Крим та повернення його під юрисдикцію України.

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спікер українського парламенту зауважив, що проведення заходу за межами України та широка присутність у хорватському Загребі високошанованих учасників свідчить про те, що започаткована минулого року Президентом Володимиром Зеленським Кримська платформа впевнено зайняла своє місце в міжнародному порядку денному, розширює свою географію, а віднині отримує новий вимір – парламентський.

«Хочу одразу наголосити, що цілі Кримської платформи, які є справою не тільки української, а й міжнародної безпеки, зрозумілі, відкриті та справедливі. Головною з цих цілей є деокупація півострова та повернення його під юрисдикцію України», – підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Кравчук назвала головні напрямки у реінтеграції Криму

На його переконання, коли 12 жовтня цього року 143 країни світу в межах спеціальної сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй проголосували за резолюцію про територіальну цілісність України і захист принципів Статуту ООН, вони підтримали і власну територіальну цілісність та суверенітет. Голова ВРУ наголосив, що винятково політичний діалог, переговори та інші мирні заходи можуть бути єдиним шляхом до вирішення будь-якого міжнародного питання, а не збройна агресії і загарбання чужих територій.

«Я переконаний, що, захищаючи Україну, ви захищаєте власні держави та народи. Маємо єднатися навколо демократичних цінностей, а не брехливих тоталітарних ідеалів. Настав час істини. Сила нашої єдності має стати рішучою відповіддю фронту сил зла, які маємо спільно подолати заради майбутнього», – резюмував спікер українського парламенту.

Читайте також: Зеленський: Парламентський саміт Кримської платформи - черговий крок до деокупації

Водночас він подякував Республіці Хорватія за організацію саміту, а також підтримку України під час війни.

Як повідомляв Укрінформ, 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-