Зеленський: Парламентський саміт Кримської платформи - черговий крок до деокупації

Зеленський: Парламентський саміт Кримської платформи - черговий крок до деокупації

Укрінформ
Парламентський саміт Кримської платформи є черговим кроком у підготовці деокупації тимчасово захопленого українського півострова.

Як передає Укрінформ, про Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

"Готуємося до дуже важливих завтрашніх подій. Перше – це парламентський саміт Кримської платформи. Десятки держав-партнерів, сотні політиків і громадських діячів. Це буде ще один наш крок у підготовці до деокупації Криму", - зазначив глава держави.

Він додав, що друга важлива завтрашня подія – це саміт у Німеччині, присвячений відбудові України.

"Робимо все, щоб отримати необхідні ресурси для відновлення нашої країни вже зараз, для розвитку соціальної та економічної сфери вже зараз. І я щиро дякую всім нашим партнерам, які підтримують Україну в цій роботі", - сказав Зеленський.

Читайте також: Кримська платформа має сприяти визнанню росії спонсором тероризму - Стефанчук

Як повідомлялося, 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі відбувається перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Окрім того, 24 жовтня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із канцлером ФРН Олафом Шольцом відкрили V Українсько-німецький економічний форум.

Фото: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-