Повернення українського прапора в Крим означатиме прихід на півострів ЄС – Зеленський

Повернення українського прапора в Крим означатиме прихід на півострів ЄС – Зеленський

Відео
Укрінформ
Відновлення територіальної цілісності України і контролю над Кримом означатиме прихід туди Європейського Союзу, розвиток ринку та залучення інвестицій, повернення справедливості й нормальності.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на першому парламентському саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реінтегрувати Крим буде нелегко після років такої окупації, але завдяки співпраці ми і це зможемо забезпечити. Ми змінимо ситуацію повністю. Повернення українського прапора в Крим – це повернення звичайної для усіх європейців нормальності, повернення того, що є в кожній з ваших країн – безпекової нормальності, економічної, правової, соціальної, культурної. Повернення українського прапора – це прихід на півострів Європейського Союзу в повному сенсі цих слів», - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що росія зараз позбавила півострів ринку і розвитку, проте відновлення контролю України означатиме також залучення Криму до всіх рівнів інтеграції з ЄС, у тому числі торговельної та інвестиційної.

Також він запевнив, що повернення українського прапора передбачатиме захист прав людини, свободи для усіх мешканців Криму, для усіх спільнот – етнічних, релігійних, можливість вільно говорити, що думаєш, і поширювати правду про те, що відбувається.

Зеленський наголосив, що відновлення Криму після української перемоги обговорюється разом з відновленням усіх інших регіонів України як невід’ємної частини ціннісного, інфраструктурного, інвестиційного і культурного простору всієї Європи, та відзначив, що Україна наближається до повернення Криму щоденно.

Читайте також: Зеленський: Крим – єдина частина Європи, де тривають чистки за релігійною та етнічною ознакою

«У цей час, коли відновлення нашої територіальної цілісності ще триває, потрібна достатня і своєчасна підтримка для нашої держави – оборонна, фінансова і санкційна. Я прошу захищати підтримку України, постійно посилювати її, вона є фундаментом майбутнього миру», - звернувся Президент до учасників саміту.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 25 жовтня, у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-