Зеленський: Крим – єдина частина Європи, де тривають чистки за релігійною та етнічною ознакою

Зеленський: Крим – єдина частина Європи, де тривають чистки за релігійною та етнічною ознакою

Укрінформ
Тимчасово окупований росією Крим є єдиною частиною Європи, де проводяться чистки за етнічною та релігійною ознакою, росіяни скоїли на півострові вже тисячі злочинів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на першому парламентському саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Крим відокремлений росією від самої можливості нормального життя. На території Криму окупантами не просто скоєні тисячі злочинів. Від 2014 року Крим – це єдина частина Європи, де тривають де-факто чистки за релігійною та етнічною ознакою. Якщо ти мусульманин, російські окупанти вважають тебе винним. Якщо ти киримли, російські окупанти вважають тебе винним. Якщо у тебе український паспорт, російські окупанти вважають тебе винним», - підкреслив Зеленський.

Крім того, глава держави наголосив, що росіяни постійно мілітаризують Крим, свідомо знищують природу півострова.

Читайте також: Стефанчук назвав головну ціль Кримської платформи

Також Зеленський зазначив, що в Криму фіксується тотальна відсутність гарантій права власності й пограбування в інтересах російських загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-