На парламентському саміті буде серйозна дискусія не тільки про Крим - Стефанчук

На парламентському саміті буде серйозна дискусія не тільки про Крим - Стефанчук

Укрінформ
Учасники парламентського саміту Кримської платформи обговорюватимуть, окрім безпосередньо Криму, питання світової безпеки, майбутню відбудову України та подальший тиск на росію.

Про це заявив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу Рада, передає Укрінформ.

«Парламентський саміт Кримської платформи у Загребі - це подія, що є результатом продовження тієї позиції, яку започаткував Президент Володимир Зеленський щодо винесення питання Криму на порядок денний. Ми бачимо, ситуація склалася так, що сьогодні ми повинні гучніше говорити про Крим. І саме тому підключилися парламенти - їх буде представлено більше 55. Це означає, що буде серйозна дискусія. Ми будемо говорити не тільки про Крим, тому що Крим - це приклад, як сьогодні руйнується світова безпека, і що світ може протиставити», - розповів Стефанчук.

Читайте також: Зеленський: Парламентський саміт Кримської платформи - черговий крок до деокупації

Він підкреслив, що важливість саміту полягає ще й у тому, що парламенти є представниками своїх народів.

«А це означає, що ці народи приїхали сюди підтримати Україну. Приїхали, щоб поговорити, адже сьогодні безпека знову стає цінністю. І ми будемо говорити і про Крим, і про порядок світової безпеки, про майбутню відбудову України, про тиск на росію - санкційний та інший. Ми будемо говорити про те як наблизити нашу перемогу», - підкреслив Голова Верховної Ради.

Він додав, що очікує дуже серйозних результатів від цього парламентського саміту.

Читайте також: Кримська платформа має сприяти визнанню росії спонсором тероризму - Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи, який відбудеться в Загребі 25 жовтня, покликаний на рівні законодавчих органів закріпити європейську єдність довкола України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-