На парламентський саміт Кримської платформи приїде Ненсі Пелосі - МЗС

На парламентський саміт Кримської платформи приїде Ненсі Пелосі - МЗС

Укрінформ
Спікер Палати Представників США Ненсі Пелосі візьме участь у парламентському саміті "Кримської платформи", що відбудеться 24-25 жовтня у Загребі.

Про це повідомила у Фейсбуці перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає Укрінформ.

"Список учасників доповнюється буквально щодня. І вже можу трохи привідкрити завісу. Однією з учасниць стане Спікер Палати Представників США Ненсі Пелосі. Її участь - це пряме підтвердження того, що питання деокупації Криму стоїть високо на порядку денному у Вашингтоні", - підкреслила Джапарова.

Вона  додала, що на заході онлайн чи офлайн будуть присутні також представники всіх країн "Групи семи".

Джапарова також наголосила, що спільно з усіма учасниками готується потужна підсумкова заява, яка відповідає реаліям часу. Зокрема, учасники Саміту виступлять із засудженням спроб росії незаконно анексувати Крим, Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

Читайте також: Парламентський саміт Кримської платформи закріпить європейську єдність довкола України – Арахамія

Ще одним важливим елементом стане зустріч Експертної мережі "Кримської платформи".

"Таким чином ми довершили архітектуру "Кримської платформи", яка тепер повноцінно функціонуватиме в урядовому, парламентському та експертному рівнях. Завдяки лідерству Президента України Володимира Зеленського зараз "Кримська платформа" об’єднує 60 держав та міжнародних організацій довкола українського національного інтересу - повної деокупації півострова", - підсумувала перша заступниця  міністра закордонних справ України.

Читайте також: Парламентський саміт Кримської платформи посилить підтримку України - глава Бундестагу

Як повідомляв Укрінформ, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк анонсувала участь у Першому парламентському саміті Міжнародної "Кримської платформи"  понад 40 парламентських делегацій і п'ятьох парламентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-