Парламентський саміт Кримської платформи посилить підтримку України - глава Бундестагу

Парламентський саміт Кримської платформи посилить підтримку України - глава Бундестагу

Укрінформ
Перший парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи, який відбудеться в Загребі 25 жовтня, допоможе консолідувати допомогу Україні.

Таке переконання висловила президент Бундестагу Бербель Бас в інтерв’ю Укрінформу.

«Це велика міжнародна парламентська зустріч, яка також сприятиме посиленню солідарності з Україною та опору російському агресору… Кримська платформа – це дуже хороший формат для необхідного в цьому плані парламентського обміну», - сказала німецький спікер.

Бас зазначила, що коли Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук запросив її на саміт, відразу погодилася.

«Ми маємо підтримувати Україну, яка вже вісім місяців бореться з російською загарбницькою війною, не лише на урядовому рівні, а й за допомогою наших парламентів», - зазначила політик.

Вона підкреслила, що після восьми місяців війни Європа залишається єдиною та рішучою у підтримці України – військової та гуманітарної, фінансової та політичної.

«путін такого не очікував, він хотів розділити Європу. Але ми згуртувалися. Ми маємо й надалі діяти разом, координувати наші зусилля, об’єднувати наші ресурси та підтримувати Україну в її боротьбі за свободу. Стільки, скільки буде потрібно, та з усіх сил», - заявила очільниця німецького парламенту.

За її словами, Німеччина разом із партнерами продовжує вивчати, як найкраще підтримати Україну. Друзі України не обмежуються лише деклараціями та засудженнями дій росії, запевнила вона.

Читайте також: Участь у парламентському саміті Кримської платформи візьмуть понад 40 делегацій — Кондратюк

Бас також наголосила на важливості збереження солідарності з українцями у суспільствах країн, які приймають біженців, і всіх інших. Члени Бундестагу працюють над цим зі своїми виборцями, сказала вона.

Як повідомлялося, Перший парламентський саміт Кримської платформи відбудеться у столиці Хорватії Загребі 24-25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-