Питання світової безпеки обговорять на парламентському саміті в Хорватії — Стефанчук

Питання світової безпеки обговорять на парламентському саміті в Хорватії — Стефанчук

Укрінформ
Питання глобальної безпеки будуть фокусом Першого парламентського саміту Кримської платформи у Загребі (Хорватія).

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час брифінгу у м. Ловран, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ВР.

"Приклад Криму показує, що питання глобальної безпеки стає питанням номер один у світі. Ми повинні дати оцінку тому, чи працює сьогоднішня система безпеки. Чому деякі організації, які створювалися після Другої світової війни і були спрямовані на досягнення миру, не мають успіху сьогодні?" - сказав він.

Стефанчук зауважив, що днями в Хорватії відбудеться зібрання голів парламентів на Перший парламентський саміт Кримської платформи, де парламентарії мають виробити спільну стратегію, яка запобігла б "перекроюванню кордонів будь-ким, хто, керується власним егоїзмом і неадекватним сприйняттям світу".

Він підкреслив, що Саміт стане уособленням не лише зібрання парламентів, а й загалом народів, оскільки "парламенти — це найшвидший шлях доступу до своїх громадян".

Стефанчук подякував хорватським колегам за надання майданчику для проведення зустрічі.

Читайте також: Бербель Бас, президентка Бундестагу ФРН

Як повідомляв Укрінформ, Перший парламентський саміт Кримської платформи відбудеться у столиці Хорватії – місті Загреб 24-25 жовтня.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що за результатами Першого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи буде ухвалена резолюція з питань Криму та реформування глобальної системи безпеки.

Як повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, участь у парламентському саміті Кримської платформи візьмуть понад 40 делегацій.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-