Мешканку Керчі затримали за побажання смерті російським військовим у Телеграм-чаті

Мешканку Керчі затримали за побажання смерті російським військовим у Телеграм-чаті

Укрінформ
російські силовики затримали 30-річну мешканку тимчасово окупованої Керчі за побажання смерті російським військовим у Телеграм-чаті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне з посиланням на пропагандистське інформагентство “Крыминформ”.

“В окупованій Керчі “співробітники фсб” затримали 30-річну місцеву жительку, яка в груповому чаті месенджера Телеграм написала коментарі з побажаннями смерті російським військовим, які беруть участь у війні в Україні. Щодо неї порушено кримінальну справу, а також вирішується питання про притягнення до адмінвідповідальності. Про це повідомила "представниця УФСБ по Криму та Севастополю" Олена Варламова у коментарі пропагандистському окупаційному інформагентству “Крыминформ”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що після вибуху на Кримському мості керчанка активно виступала зі схваленням дій України, висловлювала побажання смерті російським військовим, які воюють в Україні проти українського народу. Щодо неї відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу рф, якою встановлено підвищену відповідальність за публічні заклики, скоєні за допомогою засобів чи інформаційно-телекомунікаційних мереж, зокрема Інтернет-мережі. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до п'яти років.

Читайте також: ЄС засудив беззаконні вироки російського «суду» в Криму щодо кримськотатарських активістів

Як повідомлялося, в Криму російський суд тричі за день оштрафував пенсіонерку Асіє Чапух за “дискредитацію армії” та “хуліганство” через дописи у Фейсбуці.

Джерело фото: c-inform.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-