рф переслідує за політичними мотивами понад сотню кримських татар - омбудсман

рф переслідує за політичними мотивами понад сотню кримських татар - омбудсман

Укрінформ
У тимчасово захопленому рф Криму росіяни переслідують за політичними мотивами понад 140 громадян України, із яких більш як 100 – це кримські татари.

Про це в Телеграмі за результатами комітетських слухань на тему «Деокупація та реінтеграція ТОТ Криму та Севастополя: нові виклики в умовах широкомасштабної збройної агресії рф проти України» заявив український омбудсман Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

«На ТОТ Крим незаконно переслідуються за політичними мотивами понад 140 громадян України, з яких понад 100 - кримські татари», - заявив він.

За словами Лубінця, рф використовує український Крим як воєнний плацдарм для своєї загарбницької політики, як хаб для незаконного вивезення українців із тимчасово захопленої материкової частини України.

«Провину там «доводять» шляхом тортур із застосуванням електричного струму», - зазначив посадовець.

Лубінець поінформував, що у Криму наразі є розповсюдженою потужна політика мілітаризації дітей.

Читайте також: Дедалі більше людей у Криму відкрито демонструють підтримку України - Ташева

Також чиновник зауважив, що у 2014 році світ думав, що Крим - це виключно проблема України, а у 2022 році, коли російські кораблі заблокували вихід зерна з портів, світ опинився на межі голоду та зрозумів, що Крим - це питання всіх країн, для яких цінні людські життя.

«Це лише невелика частина порушень прав людини на території Криму. Я переконаний, що після деокупації півострова нас чекає дуже багато роботи», - зазначив він.

Читайте також: Правозахисники та письменники вимагають звільнити Нарімана Джеляла і братів Ахтемових

Як повідомлялося, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква заявив, що обговорення комплексних питань щодо відновлення Криму після його деокупації від російських сил потрібно починати вже тепер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-