Дедалі більше людей у Криму відкрито демонструють підтримку України - Ташева

Дедалі більше людей у Криму відкрито демонструють підтримку України - Ташева

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму дедалі більше громадян відкрито демонструють підтримку України.

Про це під час онлайн-брифінгу заявила постійна представниця Президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, повідомляє Укрінформ.

«Кожного дня все більше наших громадян відкрито демонструють опір окупації та підтримку України», - зазначила Ташева.

За її словами, від початку повномасштабного вторгнення на території півострова незаконно затримано понад 130 людей, які відкрито виступають проти війни, підтримують Україну та чинять опір. Це є яскравим прикладом гуртування спільноти на території Криму. Активно діє рух «Жовта стрічка», небайдужі активісти формують захищені канали зв’язку, організовують підпільні рухи, спалюють машини окупантів, кидають запальні суміші в адмінбудівлі та військкомати, де проводиться прихована мобілізація.

Постпред Президента в АРК підкреслила, що до активістів долучаються і звичайні мешканці міст і сіл окупованого Криму. «Зокрема, нам відомі факти того, що у селах на півночі Криму принципово не продають молоко російським солдатам. Прості речі, але надзвичайно важливі», - зауважила вона.

Крім того, за її словами, люди публічно слухають українську музику та Державний гімн України, не приховуючи своєї позиції, записують відеопривітання до Дня Незалежності України, відмовляються обслуговувати російських військових.

Як повідомляв Укрінформ, за «дискредитацію» російської армії в тимчасово окупованому Криму відкрито понад 100 справ.

Читайте також: За період окупації Криму померли 29 родичів політв'язнів кремля

У Криму на 10 діб заарештували діджея за демонстрацію на проєкторі української пісні «Дике поле». Чоловіка, який замовив цю пісню у кримському караоке-барі, загарбники змусили записати "відеовибачення" та присудили йому штраф.

У Севастополі «правоохоронні органи» затримали чоловіка, який заспівав у своїй машині пісню «Ой у лузі червона калина».

У Криму знесли СТО, де відмовилися обслуговувати автомобіль військовослужбовців рф. Власниками та працівниками СТО були кримські татари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-