Чубаров порівняв «Червону калину» із кримськотатарською піснею, за яку переслідувало КДБ

Чубаров порівняв «Червону калину» із кримськотатарською піснею, за яку переслідувало КДБ

Укрінформ
Режим путіна копіює методи залякування і придушення суспільства, властиві комуністичному режиму СРСР. В історії кримськотатарського народу вже був період, коли за пісню переслідували.

На цьому наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму дописі у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, в історії кримськотатарського народу вже був період, коли за виконання заборонених пісень людей піддавали репресіям та переслідуванням.

Це було в роки насильницького утримання корінного народу Криму у віддалених районах Центральної Азії, Сибіру та Уралу.

Читайте також: Кримського блогера оштрафували за публікацію допису проти війни з Україною

“До народних пісень, за виконання яких слідували переслідування з боку КДБ СРСР, були віднесені пісня «Порт-Артур», яка свого часу стала своєрідним гімном кримськотатарського національного руху, а також «Урал даг'и» і «Шомпол». Однак незважаючи на заборону та переслідування виконанням цих пісень господарі та гості кримськотатарських весіль, що проводились у місцях вигнання, демонстрували свою вірність до Криму”, - зазначив Чубаров.

Він наголосив, що путінський режим дедалі більше копіює методи залякування і придушення суспільства, властиві комуністичному режиму СРСР. Розправа над господарями та гостями кримськотатарського весілля в Бахчисараї - тому свідчення.

Як повідомляв Укрінформ, за святкування на бахчисарайському весіллі під пісню “Ой у лузі червона калина” кримський “суд” виніс вироки стосовно шістьох осіб.

Читайте також: У представництві Президента в АРК розповіли про вироки за пісню «Червона калина»

Зокрема власнику ресторану "Арпат" у Бахчисараї, де проводилося весілля, присудили 15 діб адмінарешту; діджею, який ставив пісню, - 10 діб адмінарешту та вибачення на камеру; матері нареченого – 5 діб адмінарешту; матері нареченої - 50 000 рублів штрафу; дружині власника ресторану - 50 000 рублів штрафу, виконавиці пісні – 10 діб адмінарешту.

Ресторан "Арпат", де відбулося згадане весілля, закрили нібито на перевірку.

Самопроголошений "глава" Криму Аксьонов заявив, що за виконання українських пісень на півострові будуть відкривати кримінальні справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-