У представництві Президента в АРК розповіли про вироки за пісню «Червона калина»

У представництві Президента в АРК розповіли про вироки за пісню «Червона калина»

Укрінформ
Організаторку весілля у Бахчисараї, на якому святкували під пісню “Червона калина”, кримський "суд" визнав винною за двома статтями, призначив п'ять діб арешту та штраф у 30 тисяч рублів.

Про це повідомляє у Фейсбуці представництво Президента України в АР Крим та Севастополі, передає Укрінформ.

“Серед незаконно покараних - родичка нареченого, організаторка весілля Ельвіра Абдуллаєва. Окупаційний районний суд Бахчисараю визнав її винною за статтею 20.3.3 «Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання зс рф» та за статтею 20.3 «Пропаганда чи публічне демонстрування атрибутики, чи символіки екстремістських організацій, або іншої атрибутики, громадське демонстрування яких заборонено», - зазначає представництво.

За першою статтею “суд” призначив їй штраф у розмірі 30 тисяч рублів, а за другою – п'ять діб адміністративного арешту.

У відомстві також звернули увагу, як швидко діють “суди” у цих справах.

Читайте також: Кримського блогера оштрафували за публікацію допису проти війни з Україною

Так, справу діджея Ахтема Гемеджи, який ставив пісню, подали до так званого “суду”, розглянули та вручили готову постанову за 57 хвилин.

Чоловіка змусили записати відеовибачення. Він заявив, що “не знав, що “Ой у лузі червона калина” після початку повномасштабного вторгнення використовується українськими націоналістами як антиросійські заклики”.

Також проросійські пабліки виклали особисті дані діджея, співака, музиканта, весільного оператора, наречених і тамади.

Читайте також: У Криму випускників училища Нахімова «сортують» на росіян і кримчан та готують до передової

У представництві зазначили, що українські пісні лунають на площах Парижа, Нью-Йорка, Берліна та інших столиць світу, і тільки в тимчасово окупованому Криму людей судять за танці чи виконання української музики.

Як повідомлялося, “суд” у Криму притягнув до адміністративної відповідальності шістьох учасників та організаторів весілля в Бахчисараї за виконання пісні “Ой у лузі червона калина”.

Раніше у соцмережах поширили відео, де на весіллі у бахчисарайському ресторані “Арпат” місцеві мешканці святкували під пісню “Ой у лузі червона калина”.

Після цього цей ресторан “влада” закрила нібито на перевірку.

Читайте також: Окупаційні «суди» у Криму перетворюються на поле битви за Україну - Чубаров

Також у мережі з'явилося відео з іншого весілля у Сімферополі, на якому звучала пісня "Стефанія" українського гурту Kalush Orchestra.

Самопроголошений “глава” Криму Сергій Аксьонов пригрозив кримінальною відповідальністю учасникам весіль у Криму, на яких звучали українські пісні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-