Чубаров розповів президентові та спікеру Сейму Латвії про репресії проти кримських татар

Чубаров розповів президентові та спікеру Сейму Латвії про репресії проти кримських татар

Фото
Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував президента Латвії Егілса Левітса і спікера Сейму Латвії Інару Мурнієце про ситуацію в Криму, репресії та переслідування з боку окупаційної влади.

Про це повідомляє посольство України в Латвії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Посольство зазначило, що Рефат Чубаров та посол України у Латвії Олександр Міщенко були прийняті керівництвом країни під час перебування голови Меджлісу в Латвії 5-6 вересня.

У рамках зустрічей з вищим керівництвом Латвії, з боку латвійської сторони було вчергове наголошено на незмінності позиції Латвії щодо підтримки України у боротьбі з російською агресією. Левітс підкреслив, що Латвія допомагатиме Україні та українському народові до повної перемоги Української держави над країною-агресором – росією, відзначило посольство.

Читайте також: Тимошенко обговорив відновлення зруйнованих росією об’єктів із партнерами з Латвії

Чубаров детально поінформував президента та спікера Латвії про сучасну ситуацію в Криму щодо репресій та переслідувань, які окупаційна влада застосовує до кримськотатарського населення. Зокрема, в контексті намагань росії штучно змінити демографічну ситуацію в Криму шляхом, з одного боку, витіснення кримських татар за межі півострова, з іншого – завезення близько 1 млн громадян рф на територію Криму.

За словами голови Меджлісу, кримські татари піддаються жорстким репресіям з боку окупаційної влади Криму, близько 170 осіб знаходиться за ґратами.

Незважаючи на це, кримські татари сподіваються на найближче звільнення Криму українською армією внаслідок перемоги України в збройній боротьбі з російським агресором, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Латвія, Литва, Естонія та Польща хочуть обмежити в'їзд громадян рф з візами ЄС

Як повідомлялося, раніше Рефат Чубаров наголошував, що окупаційні «суди» у Криму перетворюються на поле битви за незалежну Україну, коли «підсудні» кримські татари заявляють про незаконність окупації Криму російською федерацією.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-