Тимошенко обговорив відновлення зруйнованих росією об’єктів із партнерами з Латвії

Тимошенко обговорив відновлення зруйнованих росією об’єктів із партнерами з Латвії

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко обговорив із колегами з Латвії питання відновлення зруйнованої росією інфраструктури в Україні.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Триває наша робота з залучення партнерів до проєктів відновлення зруйнованої інфраструктури в Україні. Зустрівся з делегацією Латвії. Презентував швидкий план відновлення зруйнованих війною об’єктів”, - ідеться в повідомленні.

За його словами, на зустрічі були присутні парламентський секретар Міністерства закордонних справ Латвії Занда Калніня-Лукашевіча, керівник відділу політики розвитку співробітництва МЗС Латвії Мадара Сіліня та посол Латвії в Україні Ілгварс Клява.

“Розповів латвійським колегам про роботу нашої онлайн-платформи, де зібрано інформацію про всі об’єкти в Україні, які були знищені та пошкоджені внаслідок обстрілів. Обговорили Fast recovery plan, який передбачає швидке відновлення пошкодженої інфраструктури деокупованих міст та селищ напередодні зимового періоду”, - повідомив Тимошенко.

Як наголосив заступник керівника ОП, дуже важливо, щоб українці, які повертаються додому, мали житло та отримували всі послуги, а також працювали школи, дитячі садочки та лікарні.

Тимошенко наголосив, що під час зустрічі обговорили відновлення приватних будинків на Чернігівщині, передали латвійським колегам детальний аналіз всього зруйнованого та пошкодженого.

Читайте також: Латвія, Литва, Естонія та Польща хочуть обмежити в'їзд громадян рф з візами ЄС

“Рішення щодо реалізації конкретних проєктів будуть ухвалені на міжурядовому рівні. Занда Калніня-Лукашевіча зазначила, що першочергово місцеві громади, які постраждали через війну, мають якомога швидше отримати допомогу у відновленні приватних будинків та багатоповерхівок напередодні зими. Латвія і надалі не залишиться осторонь та продовжить підтримувати українців у подоланні наслідків війни”, - підкреслив заступник керівника ОП.

Як повідомлялося, за попередніми підрахунками, в Україні зруйновано або пошкоджено 116 тис. житлових будинків, у яких мешкали близько 3,5 млн громадян.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-