Політв'язні та активісти кримськотатарського руху звернулися до українців у День Незалежності

Політв'язні та активісти кримськотатарського руху звернулися до українців у День Незалежності

Укрінформ
Політв’язні та активісти кримськотатарського руху Наріман Джелял, Асан Ахтемов та Азіз Ахтемов звернулися до українців з нагоди Дня Незалежності України.

Звернення опублікував уФейсбуці адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

"Від початку проголошення незалежності України наша держава вела постійну боротьбу за збереження національного суверенітету.

москва - колишня імперська метрополія, не визнавала за Україною права на вільний вибір власного життєвого шляху. Бажання нашої країни позбутися негативного радянського минулого, сформувати власну політичну культуру, долучитися до природного для неї європейського простору зустрічали як приховане протистояння, так і відверті погрози кремля", - сказано у зверненні.

Політв'язні зазначають, що не змирившись с цим, росія у 2014 році вдалася до прямої військової агресії та порушила територіальну цілісність України.

Нинішня війна остаточно відкрила справжнє імперське обличчя кремля, його цілі та засоби їх досягнення. Водночас вона дозволила, як українцям, так і всьому світу позбутися самообману та ілюзій щодо намірів кремля.

Читайте також: В окупованому Криму запускали повітряні кульки у кольорах українського прапора - ЗМІ

"Ми віримо, що Україна вистоїть в цій боротьбі, яка лише посилить її віру в себе та власні сили, в її єдність та спроможність захистити себе. Ми впевнені, що Україна швидко вчиться сміливіше вирішувати численні питання внутрішнього життя, спрямовані на інтереси всієї української нації, корінних народів, окремих спільнот", - йдеться у зверненні.

Фото: Фейсбук Миколи Полозова
Фото: Фейсбук Миколи Полозова

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня в ході судового засідання у справі Азіза та Асана Ахтемових, а також першого заступника Меджлісу в'язням кремля продовжили термін затримання під вартою на три місяці

3 і 4 вересня 2021 року в тимчасово окупованому рф Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза й Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.

6 вересня 2021 року Київський районний "суд" Сімферополя заарештував Джеляла та братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов та Усеїнов отримали 14 і 15 діб "адміністративного арешту" відповідно.

Читайте також: Зеленський: Ми не торгуємось територіями, український прапор буде всюди, де має бути по праву

Джеляла обвинувачують у вчиненні диверсії на газопроводі в селі Перевальне Сімферопольського району (ч. 1 статті 281 КК рф). Йому загрожує до 20 років ув'язнення.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-