Десять суден з агропродукцією готуються до виходу з портів Одеси

Десять суден з агропродукцією готуються до виходу з портів Одеси

Укрінформ
Десять суден з українською агропродукцією завантажуються в портах Одеси і готуються до виходу в рейси «зерновим коридором» у Чорному морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, який у п'ятницю проінспектував спільно з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем дію «Зернової ініціативи» в Одеському морському порту.

«Сьогодні разом з Антоніу Гутеррешем відвідали Одеський порт, а також змогли побачити процес завантаження українською пшеницею балкера KUBROSLI Y. Усього десять суден завантажуються зараз і готуються до виходу з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», також маємо більше 40 заявок на захід до українських портів», - зазначив Кубраков.

За його словами, "спільно працюємо над тим, щоб обсяги й темпи перевалки щодня збільшувалися, адже наша ціль – експорт 3-5 мільйонів тонн агропродукції на місяць".

Міністр уточнив, що за час дії «Зернової ініціативи» з трьох портів Одеси відправлено 25 суден. На їх борту - 630 тисяч тонн агропродукції. Багато чого ще варто вдосконалити, але "ми на правильному шляху. Особливу увагу приділяємо експорту продовольства для африканських країн. Буквально вчора вийшов черговий балкер I MARIA, на борту якого 33 тисячі тонн агропродукції для півночі континенту".

Кубраков також висловив вдячність Антоніу Гутеррешу, координатору надзвичайної допомоги ООН Мартіну Гріффітсу та координаторці системи ООН в Україні Деніз Браун за співпрацю та ефективну роботу як гарантів безпеки.

Читайте також: Британія допоможе відстежувати викрадене українське зерно

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув 19 серпня до Одеси, щоб ознайомитись із ситуацією в місті та морському порту, звідки «зерновим коридором» виходять каравани суден із продовольством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-