Гутерреш прибув до Одеси ознайомитися з дією «зернового коридору»

Гутерреш прибув до Одеси ознайомитися з дією «зернового коридору»

Відео
Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув 19 серпня до Одеси, щоб ознайомитись із ситуацією в місті та морському порту, звідки «зерновим коридором» виходять каравани суден із продовольством.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі речник Одеської ОВА Сергій Братчук, проілюструвавши фрагментом відеозапису.

«Уперше в історії Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш завітав до Одеси», - зазначив Братчук.

Варто зауважити, що в Одесі Гутерреш продовжив перемовини з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, з участю очільника Одеської ОВА Максима Марченка, мера Одеси Геннадія Труханова та інших посадовців щодо «зернового коридору» для експорту української агропродукції з трьох портів – «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний».

Читайте також: Після підписання зернових угод світові ціни на пшеницю впали на 8% - Гутерреш

Як повідомлялося, під час реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 24 судна вийшли з українських портів. На їх борту експортовано понад 600 тис. т агропродукції.

З Одеси генсек ООН вирушить 20 серпня на запрошення президента Ердогана до Стамбула, де відвідає Спільний координаційний центр, створений у Стамбулі для відвантаження українського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-