Подоляк: Маємо обов’язок перед кримськими татарами - звільнити Крим

Подоляк: Маємо обов’язок перед кримськими татарами - звільнити Крим

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк наполягає, що Україна має звільнити Крим від російської окупації у тому числі й з обов’язку перед кримськими татарами.

Про це він зазначив в інтерв’ю 24 каналу, повідомляє Укрінформ.

«У нас є велика відповідальність перед кримськими татарами, які у 1994 і 2014 роках отримали вимушену депортацію і сьогодні платять велику ціну – вони там постійно під арештами, зникають, жах просто. І в нас є обов’язок перед кримськими татарами й треба його виконати – звільнити кримську територію», - підкреслив Подоляк.

Радник очільника ОП розповів, що, виходячи з міжнародного права, Україна має робити у Криму все те ж саме, що робить на будь-яких інших своїх тимчасово окупованих росіянами територіях, а саме - знищувати військові цілі.

Читайте також: Столтенберг візьме участь у саміті Кримської платформи

«І ми це будемо робити. Яким чином? Ну, ви ж самі розумієте, що ми попросимо сонце, вітер, воду і навіть тютюнові вироби для того, щоб вони ефективно відпрацьовували по складах з боєприпасами. З іншого боку, ми будемо наполягати, щоб рф добровільно демонтувала всі незаконні будівництва, у тому числі військових баз і мостів, які були за вісім років зроблені в Криму», - зауважив він.

Подоляк переконаний, що надалі в Криму тільки «зростатиме небезпечність» для російських загарбників і окупантів. Так, за його словами, уже зараз у Криму поступово зростають протестні настрої.

Читайте також: Джапарова: Війна за реінкарнацію трупа російської імперії має закінчитися Кримом

«Що стосується таких об'єктів, як Керченський міст, то мені видається, що це не питання військового руйнування цього моста. Це питання, що він може якось "скластися від втоми» - йому трошки вже дико витримати буде таку кількість людей, які будуть втікати з Криму. Будемо очікувати саме на це», - резюмував радник керівника Офісу глави держави.

Як повідомлялося, після вибухів у Криму загарбники встановили КПП перед в’їздом на Керченський міст та перевіряють тих, хто покидає півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-