Україна запросила Беліз на другий саміт Кримської платформи

Україна запросила Беліз на другий саміт Кримської платформи

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова поновила запрошення белізькій стороні взяти участь у другому саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в онлайн-форматі.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі Джапарової із заступницею міністра закордонних справ, зовнішньої торгівлі та імміграції Белізу Амалією Май, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Перша заступниця міністра поінформувала співрозмовницю про злочин агресії, який росія вчиняє проти України, а також про кроки керівництва нашої держави для протидії цій агресії. У цьому зв’язку Джапарова подякувала белізькій стороні за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за готовність підтримувати ініціативи України в ООН та регіональних організаціях.

«Всі загрози, пов’язані з російською окупацією Криму, лише загострилися та стали реальністю», зазначила Джапарова.

Вона поінформувала белізьку колегу про роботу започаткованої у 2021 році міжнародної Кримської платформи та поновила запрошення белізькій стороні взяти участь в онлайн-саміті платформи 23 серпня.

«Участь у саміті дасть змогу ще раз публічно підтвердити підтримку суверенітету України, її політичної незалежності, єдності та територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах», - акцентувала перша заступниця глави МЗС.

Читайте також: Джапарова обговорила із заступницею глави МЗС Гватемали Кримську платформу

Май своєю чергою запевнила у принциповій позиції Белізу і надалі підтримувати Україну у межах міжнародних та регіональних організацій у контексті протидії російській повномасштабній агресії проти нашої держави.

Сторони відзначили активізацію політичного діалогу між Україною та Белізом та підтвердили зацікавленість у розширенні двосторонніх відносин у різних сферах.

Як повідомлялося, Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-