Джапарова обговорила із заступницею глави МЗС Гватемали Кримську платформу

Джапарова обговорила із заступницею глави МЗС Гватемали Кримську платформу

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова поінформувала під час онлайн-зустрічі заступницю міністра закордонних справ Гватемали Аву Ацум Аревало де Москосо про нинішню ситуацію в Україні, а також зусилля нашої держави у контексті протидії російській збройній агресії.

Про це повідомляє МЗС України, передає Укрінформ.

Як зазначається, окрему увагу сторони приділили питанню Міжнародної Кримської платформи, заснованої у 2021 році за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Джапарова поінформувала свою гватемальську колегу про основні завдання та напрями діяльності цього міжнародного формату, а також про низку заходів високого рівня, які відбудуться в рамках Кримської платформи протягом 2022 року. Вона поновила запрошення гватемальській стороні взяти участь в онлайн Саміті 23 серпня.

МЗС зауважило, що Ава Аревало де Москосо запевнила у повній та незмінній підтримці Гватемалою суверенітету та територіальної цілісності України.

Сторони відзначили активізацію політичного діалогу між Україною та Республікою Гватемала, підтвердженням чому став нещодавній перший в історії двосторонніх відносин офіційний візит Президента Республіки Гватемала Алехандро Джамматтеі в Україну.

Читайте також: На саміт Кримської платформи запросять 48 країн і представників Азії, Латинської Америки й Африки

Як повідомлялося, у липні у Києві відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та президента Республіки Гватемала Алехандро Джамматтеі Файі у межах офіційного візиту в Україну глави Гватемальської держави.

Президенти відзначили відновлення інтересу до розвитку контактів між двома державами, а також відсутність суперечностей між ними у підходах до розв’язання глобальних питань сучасних міжнародних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-