В Офісі Кримської платформи відбулася зустріч із британською правозахисницею

В Офісі Кримської платформи відбулася зустріч із британською правозахисницею

Укрінформ
В Офісі Кримської платформи постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева зустрілася з фахівчинею з прав людини посольства Великої Британії в Україні Ебігейл Кемп.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба представництва Президента України в АРК, передає Укрінформ.

"Під час зустрічі учасники обговорили ситуацію в окупованому Криму після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, а також поточний стан справ на тимчасово непідконтрольних районах Херсонської та Запорізької областей: масштаби політичних переслідувань за антивоєнні висловлювання та протести, викрадення та катування активістів, журналістів, учасників ТрО та представників влади з новоокупованих територій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це була перша особиста зустріч з Ебігейл Кемп, яка нещодавно прибула до Києва та опікується питаннями прав людини у посольстві Великої Британії в Україні. Диппредставництво впродовж 8 років окупації Криму залишалося одним із найактивніших з погляду моніторингу ситуації з правами людини на півострові.

Читайте також: Україна за жодних обставин не відмовиться від ідеї деокупації Криму - Кулеба

“Для нас важливо, щоб питання окупованого Криму перебувало у фокусі міжнародної спільноти. І щоб воно не лише порушувалося Україною, а й ініціювалося нашими державами-партнерами на різних рівнях та на різних майданчиках”, – зауважила Ташева.

Участь у зустрічі взяли також заступник постійної представниці Денис Чистіков, керівниця Служби забезпечення діяльності Кримської платформи Марія Томак. З боку посольства Великої Британії в Україні - програмна менеджерка Наталія Сорокіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-