Україна за жодних обставин не відмовиться від ідеї деокупації Криму - Кулеба

Україна за жодних обставин не відмовиться від ідеї деокупації Криму - Кулеба

Укрінформ
Україна за жодних обставин не відмовиться від ідеї деокупації Криму, на другому саміті Кримської платформи 23 серпня обговорюватимуться необхідні для цього дипломатичні зусилля.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Укрінформу.

"На саміті Кримської платформи, який 23 серпня з об’єктивних причин збереться онлайн, буде обговорюватися все, що сприяє деокупації півострова в частині дипломатичних зусиль. ... Ми хочемо послати дуже чіткий сигнал: навіть якщо теоретично – цього не буде, але якщо теоретично – ворог знову стоятиме під Києвом, ми все одно будемо планувати деокупацію Криму", - сказав він.

За словами Кулеби, як би не було складно, необхідно завжди думати стратегічно – прийде момент, коли ми деокупуємо свої території.

"І саміт Кримської платформи – це сигнал якраз про це. Не буде такого моменту в історії, коли нам буде «не до Криму», «не до Лисичанська» чи якогось іншого міста, яке наразі тимчасово захоплене. Так, йдеться про дипломатію, але ми про це говоримо", - зазначив очільник МЗС.

Другою причиною важливості проведення саміту, зауважив міністр, є неформальний наратив у деяких столицях, що «Крим – це, безумовно, Україна, але ви з Кримом особливо обережно, тому що це оголений нерв росії».

"Тому ми хочемо ще раз застовбити, що Крим – це Україна, і ми будемо говорити про нього що захочемо і робити що захочемо. Це принциповий момент", - наголосив глава української дипломатії.

Читайте також: Україна не поділяє оптимізму, що зернова угода є передумовою ширшої домовленості з рф - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента Ігор Жовква на брифінгу 2 серпня заявив, що у рамках другого саміту Кримської платформи, що відбудеться у форматі онлайн 23 серпня, вже зареєстровано 48 учасників, включаючи представників держав Азії, Латинської Америки та Африки. Окрім того, у жовтні цього року планується проведення саміту Кримської платформи у форматі парламентського виміру за участю спікерів парламентів іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-