Загарбники включають до «кримського врожаю» зерно з півдня материкової України

Загарбники включають до «кримського врожаю» зерно з півдня материкової України

Укрінформ
російський агресор включає до «кримського врожаю» вкрадені з півдня материкової України зернові.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Асоціація реінтеграції Криму.

«Агресор злочинно включив до «кримського врожаю» 2022 року щонайменше значну частину викрадених із півдня материкової України зернових, з очевидною метою – як «приховати» результати власного мародерства, так і з пропагандистською «демонстрацією успіхів кримських аграріїв», - йдеться у повідомленні. .

Зазначається, що станом на 19 липня пропаганда загарбників заявляла, що в Криму ними зібрано більше одного мільйона тонн зернових і зернобобових, з в цілому планом зібрати до 1,5 мільйона тонн. Це видається не повністю фейковою цифрою, оскільки в окупованому Криму у 2021 році було зібрано ті самі 1,5 мільйона тонн зернових, йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що при застосуванні на окупованому півострові більш застарілих аграрних технологій, техніки та сортів насіння окупанти «хизувалися» рік тому досягненням у найкращих господарствах урожайності зернових у «цілих» 30 центнерів з гектара, тоді як середня врожайність на Херсонщині 202 році становила понад 42 центнери з гектара.

Тепер пропаганда загарбників суттєво «змінила ситуацію» і фейковий «голова Криму» аксьонов заявив про нібито «рекордний урожай» на півострові, а саме загальним обсягом нібито 2,1 мільйона тонн, зазначають в Асоціації. Водночас таке раптове «перевищення» окупантами недавнього плану чітко корелює з обсягами злочинно вивезеного російськими загарбниками з окупованого материкового півдня України зерна.

Читайте також: Суд арештував чотири судна, які заходили в Крим для вивезення українського зерна

Місяць тому представник Міністерства аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що з початку масштабного вторгнення росія вивезла із захоплених територій щонайменше 400 тисяч тонн зерна; очевидно, що в рамках збирання врожаю 2022 року ця цифра за останній місяць значно збільшилась, інформує Асоціація реінтеграції Криму.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мешканців області.

На Херсонщині загарбники вирішили забрати та перерозподілити зерно із зерносховищ компанії «Нібулон». Вони знищують урожай фермерів, щоб залякати їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-