Суд арештував чотири судна, які заходили в Крим для вивезення українського зерна

Суд арештував чотири судна, які заходили в Крим для вивезення українського зерна

Укрінформ
Суд наклав арешт на судна «Матрос Позинич», «Михаил Ненашев» та «Матрос Кошка», які виходять у плавання під прапором російської федерації, а також на сирійське судно «Фінікія» за перевезення викраденого українського зерна з тимчасово окупованого Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що вказані судна заходили до закритих портів та терміналів Кримського півострова, беручи участь у незаконній схемі перевезення українського зерна до третіх країн, а отже були знаряддям вчинення злочинів.

Розслідування здійснюється за фактами порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, вказані судна здійснюють систематичні незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту. Таким чином Кримський півострів використовується росією як «сіра зона» для перевезення зерна, яким загарбники незаконно заволоділи.

Читайте також: Посол Британії закликала росію припинити спалювати та красти українське зерно

В Офісі генпрокурора нагадали, що з липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

"Заходження суден під іноземним прапором до морських портів Криму правоохоронні органи автономії кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден", – наголосили в ОГП.

Читайте також: Ліван затримав сирійське судно з краденим українським зерном

Як повідомляв Укрінформ, у липні капітанам російських суден «Матрос Позинич» та «Михаил Ненашев» правоохоронці оголосили підозри за незаконне вивезення награбованого загарбниками українського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-