Викрадена у Криму журналістка Данилович написала листа та заявила про агресію з боку фсб

Викрадена у Криму журналістка Данилович написала листа та заявила про агресію з боку фсб

Укрінформ
Кримська громадянська журналістка і медик Ірина Данилович, викрадена у квітні на окупованому півострові, повідомила про агресивне ставлення до неї працівників фсб і завдання ними тілесних ушкоджень.

Про це повідомляє у Фейсбуці представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

«Я, Данилович І.Б., хочу заявити про те, що агресивні та протиправні дії з боку співробітників фсб м. Сімферополя щодо мене досі не припиняються. Так, 5 липня 2022 року під час мого етапування до Київського районного суду м. Сімферополя конвой фсб завдав мені тілесних ушкоджень", - йдеться в листі журналістки.

Вона також зазначила, що 21 липня під час її етапування з управління фсб до СІЗО міста Сімферополя конвоїр фсб у присутності п’ятьох свідків "з особливою формою агресії" висловився про те, що оперативні співробітники фсб підкинули їй мало вибухівки, сам би він підкинув більше і не забув би ще й кілограм наркотиків.

Читайте також: Окупанти продовжили кримській журналістці Данилович термін тримання під вартою

У представництві повідомили, що лист Данилович надійшов з анонімних джерел. На думку установи, ця справа має всі елементи насильницького зникнення та є черговим політичним переслідуванням громадянських журналістів і блогерів у тимчасово окупованому Криму.

Представництво вимагає від рф негайно припинити переслідування активістів, громадянських журналістів і блоґерів за висвітлення проблемних питань тимчасово окупованої території та закликає міжнародну спільноту посилювати тиск на рф.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня в будинку Ірини Данилович співробітники фсб провели обшук, а сама вона була викрадена російськими силовиками дорогою з Коктебеля до Феодосії. Протягом 12 днів ні адвокат, ні рідні не мали інформації про те, де жінка перебуває, який її процесуальний статус і в чому вона підозрюється.

Читайте також: У місцях позбавлення волі у Криму перебувають 16 громадянських журналістів - Ташева

Данилович утримували в будівлі фсб, проводили тестування на поліграфі, погрожували.

Під кінець перебування у фсб її обманом змусили підписати порожні бланки, а тоді звинуватили в тому, що її в сумочці начебто знайшли 200 г вибухівки. Відтоді її тримають під вартою - за останнім рішенням "суду", термін утримання продовжено до 6 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-