У місцях позбавлення волі у Криму перебувають 16 громадянських журналістів - Ташева

У місцях позбавлення волі у Криму перебувають 16 громадянських журналістів - Ташева

Укрінформ
В окупованому Криму у місцях позбавлення волі перебувають 16 громадянських журналістів, серед них одна жінка - Ірина Данилович.

Про це повідомила постійна представниця Президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Після 2015 року на території півострова через те, що не працювали незалежні медіа, з’явилося таке поняття (громадянська журналістика – ред.). Це ті люди, які до того не мали жодного стосунку до журналістської роботи, професійної роботи. Це дуже часто колишні юристи, працівники сфери обслуговування, які просто брали телефони в руки і фільмували те, що відбувається на території Криму. І протягом останніх 7 років і зараз в тому числі більшість інформації ми маємо від таких громадянських журналістів», - зазначила Ташева.

За її словами, 16 таких журналістів перебувають нині у місцях позбавлення волі. Серед них - Ірина Данилович, яка висвітлювала судові процеси, розповідала про сферу медицини. Вона єдина жінка, яка переслідується за свою журналістську діяльність. Зараз Данілович перебуває у Сімферопольському СІЗО.

Ташева також зауважила, що методички щодо переслідування журналістів і "зачищення" інформаційного поля, які російська федерація використовувала на території Криму та в ОРДЛО, продовжують використовувати на захоплених територіях після початку повномасштабного вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, активістка та громадянська журналістка Ірина Данилович зникла 29 квітня в тимчасово окупованому Криму, коли поверталася з роботи додому. Того ж дня в її будинку в селі Владиславівка біля Феодосії, де вона проживала з батьками, російські силовики провели обшук, якого вилучили її телефон і техніку.

Викрадення Данилович має ознаки насильницького зникнення відповідно до Міжнародної конвенції про захист усіх осіб від насильницьких зникнень.

Раніше рф позбавила волі 13 кримських журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-