У Криму російські силовики заарештували громадянську журналістку Ірину Данилович

У Криму російські силовики заарештували громадянську журналістку Ірину Данилович

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російські силовики заарештували громадянську журналістку Ірину Данилович.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання ZMINA з посиланням на власні джерела.

Журналістку затримали 29 квітня по дорозі з Коктебеля у Феодосію, коли вона їхала з роботи. У будинку Данилович в селі Владиславівка під Феодосією провели обшук, вилучили її телефон і ноутбук.

Копію ухвали російські силовики не залишили, але, за словами рідних медійниці, у документі йшлося про “зв’язки з іноземною державою та про арешт на 10 діб”.

Данілович працювала медсестрою і вела сторінку у соцмережах, а також кілька блогерських колонок на різних сайтах, присвячених правам медпрацівників і проблемам охорони здоров’я на території півострова.

Читайте також: Представництво Президента в АРК закликає саботувати "заходи" окупантів у Криму

До початку широкомасштабного наступу росії на Україну у Криму було ув’язнено 13 журналістів. Це кримськотатарські громадянські журналісти Осман Аріфмеметов, Марлен (Сулейман) Асанов, Асан Ахтемов, Ремзі Бекіров, Тимур Ібрагімов, Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, Амет Сулейманов, Руслан Сулейманов і Рустем Шейхалієв, журналісти Олексій Бессарабов, Владислав Єсипенко, а також Наріман Джелял, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, в минулому журналіст.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 27 квітня Інститут масової інформації зафіксував 243 злочини російських загарбників проти журналістів та медіа в Україні.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-