Представництво Президента в АРК закликає саботувати

Представництво Президента в АРК закликає саботувати "заходи" окупантів у Криму

Укрінформ
Україна закликає представників кримських татар та інших жителів Кримського півострова саботувати "заходи" окупаційної адміністрації рф та проявити єдність у боротьбі з російською навалою.

Про це у Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

“Представництво закликає представників кримських татар та інших мешканців Кримського півострова саботувати заходи, організовані окупаційною адміністрацією рф в Криму, і не підтримувати жодне з незаконних рішень, яке надалі може бути використане задля пропаганди та проти ваших прав і свобод”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що так званим з'їздом представників кримських татар, проведеним в окупованому Криму 30 квітня під контролем фсб, рф намагається створити ілюзію підтримки корінним народом політики путіна та війни в Україні.

Крім того, додали в Представництві, єдиними легітимними органами, що представляють кримських татар, є його представницькі органи — Меджліс та Курултай.

"Будь-які інші об’єднання, які протягом 8 років тимчасової окупації Кримського півострова використовувалися окупаційними адміністраціями для здійснення пропагандистської діяльності та демонстрації фейкової лояльності корінного кримськотатарського народу, не є репрезентативними й не визнаються Українською державою”, - йдеться в повідомленні.

У Представництві закликали кримчан бути єдиними з Україною у боротьбі проти російської агресії.

“Вже скоро Автономна Республіка Крим та місто Севастополь будуть деокуповані. Як зазначив Президент України Володимир Зеленський в одному із своїх звернень, “старайтесь зробити окупантам якнайбільше проблем. Збройні сили України — це наш фундамент, але на цьому фундаменті повинна завжди стояти фортеця з нашої національної єдності. Єдності всіх українців, які борються за життя і проти смерті, проти російської навали», - наголосили в урядовій організації.

Читайте також: Ідея з «референдумом» на Херсонщині з тріском провалилася — КВУ

Раніше Укрінформ повідомляв, що 30 квітня 2022 року під контролем фсб рф місцева окупаційна влада "скликає" якийсь "з'їзд представників", де через відсутність помітної кількості кримськотатарських колаборантів зобов'язують бути присутніми кримськотатарських студентів, а також працівників бюджетних установ, зокрема вчителів шкіл.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-