Викрадену журналістку Данилович катували у будівлі фсб в Криму - КримSOS

Викрадену журналістку Данилович катували у будівлі фсб в Криму - КримSOS

Укрінформ
Громадянська журналістка Ірина Данілович зазнала катувань, здійснене окупаційною адміністрацією рф в Криму, що становить воєнний злочин та має розслідуватися Міжнародним кримінальним судом.

Про це на сайті КримSOS повідомив аналітик громадської організації Євгеній Ярошенко, передає Укрінформ.

Як повідомлялося раніше, громадянську журналістку утримували 8 днів у будівлі ФСБ. Проводили тестування на поліграфі та погрожували вивезти до лісу, якщо вона щось буде приховувати. Весь цей час її годували один раз на день. Згодом їй запропонували підписати якісь порожні бланки в обмін на "звільнення". Після того, як вона це зробила, їй повідомили, що в її сумці нібито знайшли двісті грамів вибухівки і відвезли до суду для обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Викрадену у Криму журналістку Данилович знайшли в Сімферопольському СІЗО

"Таке поводження з Іриною Данилович може бути розцінено як катування. Катування може включати навмисне заподіяння посадовими особами сильного болю, фізичного чи морального страждання, щоб отримати від певної особи якісь відомості чи зізнання у якомусь вчинку", - наголосив Ярошенко.

Аналітик КримSOS зазначив, що Міжнародне право забороняє катування у будь-який час, в будь-якому місці та за будь-яких обставин – війна, окупація, надзвичайний стан тощо. Катування в окупованому Криму можуть підпадати під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду як воєнний злочин чи розслідуватися іншими державами в рамках механізму універсальної юрисдикції.

Читайте також: Громадськість вимагає звільнення зниклої у Криму Ірини Данилович

Раніше, 12 травня, російські окупанти висунули підозру кримській медсестрі та громадянській журналістці Ірині Данилович у незаконному "виготовленні, перевезенні чи зберіганні вибухових речовин", що передбачає позбавлення волі від 6 до 8 років та штраф до 100 тисяч рублів (45 тис. грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-