В окупованому Криму поховали вже щонайменше 125 військових рф

В окупованому Криму поховали вже щонайменше 125 військових рф

Укрінформ
В окупованому Криму поховали вже щонайменше 125 військових рф, половина з них, імовірно, мають громадянство України.

Про це повідомляє у Телеграмі Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

«Станом на 25 липня Представництву відомо щонайменше про 125 поховань військових рф на території тимчасово окупованого Криму. 62 з них, ймовірно, мають громадянство України. Більшість поховань відбувається без висвітлення, а правдиву інформацію про втрати рф досі приховує», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримчан примусово призивають на війну проти власної країни; це є грубим порушенням IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Поки весь світ жахають звірства армії рф на території України, окупаційні адміністрації Криму взялися за новий етап російської пропаганди – планують називати вулиці та сквери іменами російських військових-убивць, встановлювати їхні погруддя тощо, інформують у Представництві.

Керівник окупаційної адміністрації Криму та колаборант сергій аксьонов особисто розпорядився «увічнювати» пам’ять солдатів рф, які загинули на війні рф проти України.

Як відомо з відкритих джерел, за вказівкою аксьонова окупаційна адміністрація Сімферополя створила робочу групу, яка вже складає список вулиць для цього перейменування. У пріоритеті мають бути саме сімферопольці - очевидно, щоб створити ілюзію підтримки війни рф проти України серед мешканців окупованого Криму.

Читайте також: Замість «параду кораблів» росіяни проведуть у Криму молебні

Обговорювати ці надзвичайно «важливі» рішення планують наступного тижня, ймовірно через необхідність узгодити, яку саме кількість загиблих можна оприлюднювати, додали у Представництві.

«Такі дії окупаційних адміністрацій Криму направлені на виправдання тривалої воєнної агресії рф проти України. У звільненому, українському Криму не залишиться жодної вулиці чи скверу, названої на честь воєнних злочинців рф», - зазначається у повідомленні.

Представництво розробило детальну інструкцію стосовно того, як громадяни України з окупованого Криму, незаконно мобілізовані до армії рф, можуть здатися у полон, зберегти своє життя та не виконувати злочинних наказів.

Також розроблена інструкція для громадян України, які хочуть тимчасово залишити територію окупованого Кримського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-