Колаборантка допомагає вивозити херсонських дітей до військового училища в Крим

Колаборантка допомагає вивозити херсонських дітей до військового училища в Крим

Укрінформ
Херсонська колаборантка Тетяна Кузьміч сприяє організації вивезення херсонських дітей до підконтрольного агресорові «Нахимівського військово-морського училища» в Севастополі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Асоціація з реінтеграції Криму.

«Наразі пропаганда агресора хизується організацією вивезення до окупованого Криму херсонських дітей, зокрема – 60 осіб до підконтрольного агресорові «Нахимівського військово-морського училища» в Севастополі. Заявляється, що у липні в цьому «закладі» нібито, «крім відпочинку для дітей, будуть організовані культурно-освітні програми», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що насправді у «севастопольської філії» санкт-петербурзького військово-морського училища агресора ніяких потужностей для «відпочинку», крім «плацу для стройової підготовки», немає і фактично йдеться про примусову злочинну мілітаризацію херсонських дітей.

Організацію вказаного злочинного вивезення херсонських школярів загарбники довірили «на місці» колаборантці Тетяні Кузьміч, якій у 2021 році було оголошено підозру в державній зраді через її прямі контакти з російськими спецслужбами, підкреслили в асоціації.

Читайте також: На Харківщині колаборанти зникають або стають мішенями партизанів

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники зможуть запустити не більше 20% шкіл, наразі ворог погрожує керівникам шкіл, розповсюджує чутки про те, що дітей, які не підуть у школи з російською програмою, відбиратимуть у батьків і відправлятимуть у Крим.

Херсонська колаборантка Тетяна Кузьміч, яка «очолила» окупаційний «департамент освіти та науки», отримала ще одну підозру - у колабораційній діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-