Не підуть навчатись – вивезуть у Крим: на Херсонщині росіяни погрожують батькам школярів

Не підуть навчатись – вивезуть у Крим: на Херсонщині росіяни погрожують батькам школярів

Укрінформ
На Херсонщині загарбники зможуть запустити не більше 20% шкіл, наразі ворог погрожує керівникам шкіл, розповсюджує чутки про те, що дітей, які не підуть у школи з російською програмою, відбиратимуть у батьків і відправлятимуть у Крим.

Про це заявив у ефірі телемарафону перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Жахлива у нас ситуація насправді ще з освітою. Тому що останнім часом орки просто … знаєте, просто «танком їдуть» по наших освітянах. Їх забирають з домівок, кидають у камери директорів шкіл, керівників управлінь освіти у громадах і змушують до організації освітнього процесу під навчальний рік. Для того, щоб вони збирали трудові колективи, складали списки вчителів, які готові працювати за російською програмою», - каже Соболевський.

Читайте також: На Херсонщині загарбники не змогли сформувати «поліцію» з місцевих

За його словами, окупанти активно розповсюджують чутки, що батьків, чиї діти не підуть у школи, які планують запустити за російськими програмами (а це не більше 10 - 20% шкіл), позбавлятимуть батьківських прав. «І що цих дітей будуть відправляти жити та отримувати освіту у Криму. Це Каховка, Нова Каховка транслює отаке», - каже Соболевський. Він зазначив, що сподівається, що це лише фейк.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники посилюють тиск на педагогів та лікарів, примушуючи їх до співпраці; закривають дефіцит вчителів на окупованому півдні України за рахунок кримських педагогів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-