Херсонська колаборантка Кузміч отримала підозру

Херсонська колаборантка Кузміч отримала підозру

Укрінформ
Херсонська колаборантка Тетяна Кузміч, яка «очолила» окупаційний «департамент освіти та науки», отримала ще одну підозру. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України у колабораційній діяльності», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрювана - колишня викладачка Херсонської академії безперервної освіти, співпрацюючи з російськими спецслужбами, добровільно обійняла посаду так званого начальника «департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Вона закликає місцевих освітян працювати під новим керівництвом представників країни-агресора, займається підбором кандидатів на посади "директорів" місцевих закладів освіти.

Окрім того, підозрювана взяла участь у розміщенні в головній бібліотеці Херсона агітаційної російської літератури із серії «російська історична проза» президентської бібліотеки рф», а також публічно висловила вдячність президенту рф у вчиненні вищевказаних дій. Вона сприяла представникам держави-агресора в реалізації задуму щодо впровадження російської мови на території Херсонщини, зазначають у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Херсонській області.

Читайте також: Мер Херсона Колихаєв відмовився співпрацювати з російською владою

Як повідомляв Укрінформ, Тетяна Кузміч була затримана у серпні 2020 року за підозрою у державній зраді, її відпустили під заставу у півмільйона гривень. Вона очолювала громадську організацію «Руська національна громада «Русичъ» і викладала у Херсонській академії безперервної освіти, звідки звільнилась за згодою сторін.

Колаборанти призначили її «начальницею управління освіти».

ЗМІ повідомили, що секретарю та члену так званого Комітету спасіння Херсонщини Тетяні Кузміч та Георгію Кальонову повідомлено про підозру у співпраці з державою-агресором, організації та проведенні політичних заходів на підтримку дій окупаційної влади.

У Херсоні з 60 директорів шкіл лише двоє погодились співпрацювати із загарбниками.

Колаборантки Тетяна Томіліна та Тетяна Кузміч разом із двома озброєними військовими рф зайшли до Херсонського державного університету. Колаборанти та загарбники виламали двері до кабінету ректора.

У Херсоні російські війська захопили обласну універсальну наукову бібліотеку імені Гончара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-