Мер Херсона Колихаєв відмовився співпрацювати з російською владою

Мер Херсона Колихаєв відмовився співпрацювати з російською владою

Укрінформ
Прессекретар мера Херсона впевнена, що викрадення Ігоря Колихаєва російськими військовими пов'язане із відмовою міського голови співпрацювати з окупаційною владою.

Про це Галина Ляшевська написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Впевнена, що арешт Колихаєва пов'язаний із його відмовою співпрацювати з окупаційною владою. Кілька днів тому Колихаєв отримав листа від «новопризначеного» мера, де той запрошував його обговорити майбутню «організацію взаємодії». За відмову від зустрічі погрожував арештом. Колихаєв не пішов. Ми всі в небезпеці. Всі під ударом. Я побоююся за життя Ігоря Колихаєва», – написала Ляшевська.

Вона розповіла, що у вівторок вранці мер Херсона Колихаєв приїхав до однієї з комунальних установ, де працювали співробітники міськвиконкому, які залишилися. Як тільки він вийшов з машини, його одразу затримали озброєні росгвардії та, швидше за все, фсб.

Вони вилучили жорсткі диски із комп'ютерів, розкрили всі сейфи, шукали документи. Весь цей час Колихаєва тримали в окремому кабінеті в кайданках під озброєною охороною. Після обшуку Колихаєва посадили в автобус Z та відвезли, написала Ляшевська.

Читайте також: На Херсонщині росіяни обстріляли громаду, важкопоранена одна людина

Як раніше повідомляв Укрінформ, мера Херсона Ігоря Колихаєва викрали російські загарбники.

Раніше міський голова заявляв, що вірний присязі, і тому не залишив місто.

російські загарбники зайняли будівлю Херсонської міськради 25 квітня.

У той же час, заступник мера Херсона Роман Головня сказав, що він виконував свої функції, поки до мерії не увійшли загарбники, це сталося в середині березня.

На Херсонщині 28 березня у місті Гола Пристань загарбники викрали міського голову Олександра Бабича, його доля досі невідома.

Поліція Херсонської області, станом на 22 червня, відкрила 408 кримінальних проваджень про зникнення безвісти мирних жителів області, наразі відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених невідома.

Постійна представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених жителів області вивозять до Криму.

Фото: Фейсбук Галини Ляшевської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-