Доля викраденого військовими рф міського голови Голої Пристані невідома – мерія

Доля викраденого військовими рф міського голови Голої Пристані невідома – мерія

Укрінформ
Наразі лишається невідомою доля міського голови Голої Пристані, що був викрадений військовими рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці міська рада Голої Пристані.

«Шановні друзі! 08-00 ранку , 05.04.2022 року. Ситуація по Голій Пристані! По міському голові інформації немає!», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у місцевому санаторії досі перебувають російські військові. Лікарня працює у штатному режимі, всі в'їзди та виїзди з міста вільні, жодних блокпостів зараз немає.

«Попри емоційну та моральну виснаженість прошу зберігати спокій та бути врівноваженими», - зазначається у повідомленні місцевого депутата Юрія Зеленіна.

У місті встановлений комендантський час з 21 години.

Як повідомлялося, у голопристанській громаді на Херсонщині російські агресори викрадають людей, зокрема, вони викрали міського голову Олександра Бабича.

Після «візиту» російських військових 28 березня у місті нарахували 12 об’єктів – громадських будівель, що були агресорами понівечені. Зокрема, російські окупанти розгромили Центр надання адміністративних послуг.

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також вони викрадають мешканців області.

Кількість викрадених окупантами людей невідома. Очевидці наводять приклади десятків випадків, коли окупанти їздять по квартирах та будинках людей, проводять незаконні обшуки, хапають людей, б'ють їх.

Мирні громадяни виявляються беззахисними перед грубою силою. Їм не надають адвокатську допомогу, судовий захист, ігнорують їхні базові людські права та свободи.

Окупанти утримують викрадених людей у ​​тюремних камерах у Херсоні. Доля багатьох мирних громадян невідома вже багато днів.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам на Херсонщині.

У Херсоні міська рада розробила єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей та факти мародерства.

Служба безпеки України розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України.

Читайте також: У Голопристанській громаді на Херсонщині окупанти викрали восьмеро людей

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-