Мер Херсона заявив, що вірний присязі й тому залишився у місті

Мер Херсона заявив, що вірний присязі й тому залишився у місті

Укрінформ
Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив, що вірний присязі й тому не залишив місто.

Про це він написав у Фейсбуці, коментуючи висловлювання на свою адресу, передає Укрінформ.

«Все, що я робив і роблю – результат моєї присяги своєму місту, яку дав 27 листопада 2021 року. І судді мені та моїм вчинкам лише городяни... Не питайте у мене про губернатора та його сьогоднішні висловлювання про мене. У кожного своє сумління та глибина пам'яті», - написав Колихаєв.

Міський голова також наголосив: те, що він, його профільні заступники, керівники департаментів, управлінь та комунальних підприємств перебувають у місті та на віддаленому доступі виконують свої функції, "є виконанням інструкцій для здійснення життєдіяльності міста Херсона, які нам надіслав голова ВЦА Лагута за своїм підписом ще 19 квітня, майже через 2 місяці після того, як місто було взято під контроль військами росії".

Раніше в інтерв'ю Главкому голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута заявив, що міський голова мав залишити захоплений обласний центр, записавши звернення до населення і пояснивши городянам, щоб не панікували і намагалися залишити окуповані території. Сам Лагута залишив Херсон 25 лютого.

Читайте також: Колаборанту-депутату Херсонської облради повідомили третю підозру

За інформацією херсонського видання "Міст", Геннадій Лагута до осені 2021 був підлеглим Колихаєва.

Як повідомляв Укрінформ, Херсон захоплено російськими військами 3 березня. Міський голова Ігор Колихаєв заявив про відмову співпрацювати з "адміністрацією", призначеною загарбниками.

Фото: Ігор Колихаєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-