На Харківщині колаборанти зникають або стають мішенями партизанів

На Харківщині колаборанти зникають або стають мішенями партизанів

Укрінформ
На Харківщині особи, які погодилися співпрацювати з загарбниками, зникають після спілкування з російськими спецслужбами. Інші стають мішенню партизанів, як "гауляйтер" Великобурлуцької громади.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Борівської селищної ради, передає Укрінформ.

"В управлінні громадою окупаційна влада спирається на місцевих колаборантів. Однак останнім часом з посіпаками окупантів почали відбуватися дивні речі: дехто з них після спілкування з російськими спецслужбами зник у невідомому напрямку. Рідні б’ють на сполох і не знають, де шукати", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Харківщині із захоплених громад за день евакуювали понад 1 000 осіб

Аналогічні випадки, зазначають у селищній раді, спостерігаються й на інших захоплених територіях.

Окрім того, почастішали випадки ліквідації зрадників невідомими партизанами. Наприклад, учора у власному автомобілі був підірваний "гауляйтер" Великобурлуцької громади Євген Юнаков, поінформували у селищній раді.

За даними аеророзвідки, кількість ворожих військ у громаді постійно змінюється. Багато їх у Боровій, Підлимані, Пісках-Радьківських та в лісовій зоні поблизу цих населених пунктів. Останнім часом місця скупчення ворожої техніки та живої сили противника все частіше потрапляють під ураження вогнем. Триває транзит російської військової техніки через територію громади, зазначають у громаді.

Читайте також: На Харківщині з вечора не припиняються обстріли, загинули двоє людей

Як повідомляв Укрінформ, раніше у тимчасово захопленій росіянами Борівській громаді зникли завезені і призначені окупантами "керівники": так звані військовий комендант Сергій Роздорожний і цивільний очільник Андрій Семашко.

У Борівській громаді, яка повністю захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовані сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову погрожують «націоналізацією» майна.

Борова межує з Ізюмщиною та захопленим Куп'янськом, а також із Луганською та Донецькою областями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-